Защо да изберете дънково работно облекло

14/01/2024
Защо да изберете дънково работно облекло

Обикновено работно облекло  - основни недостатъци

На пазара можете да намерите много и най-различни работни облекла, но всички те имат един основен недостатък, а именно, че са направени от изкуствени синтетични материи, резултат от химична обработка: основно полиестер. 

Това означава, че в повечето случаи тези работни дрехи не са най-удобните, не могат да се похвалят със сериозна издръжливост във времето и се късат лесно. Като “бонус”, подобни гащеризони, панталони и якета запарват неприятно тялото през горещите летни месеци по време на извършваните дейности. Същият ефект често се наблюдава и през зимния период, най-вече, когато дрехите са ватирани и с нискокачествена вата.

Работно облекло от дънков плат - основни предимства

По друг начин стоят нещата с с дънковото работно облекло, особено ако е собствено производство. Облеклата са направени от плат деним, който може да е със състав 100% памук или да съдържа и еластан в себе си, освен памук. Денимът е естествен текстилен материал и в производствените процеси не се използва технология на химичен синтез. Това прави всички работни облекла от деним издръжливи във времето, независимо от естеството на извършваната от вас работна дейност.

Може да се занимавате със строителство и монтаж, заваряване, металообработка или просто да работите в градината си - с работните дрехи от деним ще изпитвате комфорт през цялото време и няма да се притеснявате, че могат да се скъсат след краткотрайна употреба. В допълнение, денимът като естествен текстилен материал, не предполага неприятно запарване на тялото през лятото и зимата.

Независимо дали ще изберете работен гащеризон, работно яке, панталон, престилка или друга дреха, щом тя е произведена от дънков плат, качеството в дългосрочен аспект е гарантирано.

Изборът е ваш!

calendar-fullchevron-down