Електромобил от Honda и Sony

17/09/2023
Електромобил от Honda и Sony

Големите брандове Honda и Sony съвместно планират революционен нов бранд Afeela за електромобили. Afeela ще бъде иновативна смарт кола с максимално улеснение за нейния водач и иновативен интериор с много космическо излъчване. Колаборацията на Sony и Honda вече показа своя първи прототип на бранда Afeela и всички бяха очаровани. Afeela е изцяло фокусирана към самото изживяване на потребителите по време на шофиране и супер иновативните технологии като на по-заден план остават параметри като мощност и разход. Очаква се първите реализирани автомобили на бранда да бъдат доставени до 2026-та година в щатите.

Honda и Sony твърдят, че обединяват усилията си за създаване на автомобила на бъдещето. Най-добрият начин да бъде възприето самото име "Afeela" е като символ на преживяването да се рееш в прегръдките на мега модерен електромобил. Afeela се отличава с мисълта си за мобилността и преживяването в сравнение с редовия автомобил на пазара. Фокуса на бранда е изцяло върху използвания софтуер, мобилните мрежи, както и емоциите и комфорта, които може да предложи на хората. 

Електрическото чудо Afeela е с изключителен и очарователен дизайн, без конкретика по отношение на мощността. Прототипа е оборудван с 45 камери и електронни сензори, като колата има възможността да извършва 800 тера операции на секунда при своята оптимална мощност.

Интериора на електромобила Afeela

Snapdragon Digital Chassis на компанията Qualcomm Technologies ще донесе наистина едно върхово космическо усещане със супер контрол над динамиката и функциите от асистента. Интериора на Afeela впечатлява както с формата и визията на волана, така и с впечатляващия екран по цялата дължина на таблото. Цветовата гама за всички интериорни елементи е селектирана така, че да може да се запази максимална концентрация по време на шофиране.

Впечатляващите функции се изразяват в нов вид навигация, която е интуитивна, а графиките на видео изображението са на база реални модели в най-добрите видеоигри на Epic Games. Компанията смята да смае всички и да промени разбиранията на всички като създаде нейна лична мета вселена.

Първите бройки на Afeela

Sony Honda Mobility са в процес на разработка на модела Afeela, който ще бъде пуснат за масово производство през 2025-та година, а първите щастливци ще могат да го подкарат към средата на 2026-та година. 

Afeela ще бъде изящен електрически автомобил с четири страхотни джанти. Очаква се той да може да се движи с много висока скорост до 120 километра в час като компанията твърди, че автомобилът ще може да развива до 300 километра в час, когато е в специален режим.

Електромобила е вероятно да има батерия, с която ще стига за цял ден употреба, а времето за зареждане ще е по-малко от пет минути. Максималното ускорение ще е2,5 секунди като в града автомобилът ще може да развива максимална скорост за минимално време независимо от вида на гумите и джантите. Afeela ще разполага и с регенеративна спирачна система. Шофьорът ще може да управлява автомобила с помощта на приложение в телефона си. 

Автомобилът Afeela ще бъде много лесен за използване, с уникален сензорен екран и асистент в автомобила. Потребителят ще трябва само да докосне екрана, за да осъществи повикване, да изпрати съобщение или да отвори карта. Ще разполагате и с редица други функции и екстри като навигация, гласово разпознаване и помощ при паркиране.

calendar-fullchevron-down